Baia Mare Street Session

cuvinte: George B.

Pompat de instastory-urile lui Peti cu munții de zăpadă din Baia Mare, Victor i-a acceptat invitația și împreună cu Zili, Neacșă și subsemnatul ne-am organizat pentru un mini cantonament de street snowboarding. Cât despre Adi, se știe, dacă sunt câțiva rideri buni clar e un motiv întemeiat să ajungă și el.

Încă din prima zi local rider Peti “puneți mâna pe lopeți”  se arată foarte motivat și alege spot-ul zilei o balustradă în Baia Sprie. Victor începe cu un 50-50 de încălzire, Peti sare direct cu un boardslide pop over. Neacșă își încearcă și el norocul, dar își ia o mufă așa că de prima/ultima încercare. Se liniștește rapid și se alătură spectatorilor ce se încălzeau pe margine la o sticlă de vin, mulțumim Dragoș. Victor începe cu combinații mai periculoase: 50-50 pe straight rail cu fs360 out alley up. După câteva încercări bune și cu susținerea publicului îi iese unul perfect. Peti nu se lasă mai prejos și coborând switch pe plecare bagă un halfcab board 180 out de încălzire. Se vede că Victor de abia aștepta să se dea cot la cot cu Peti și se aruncă într-un fs board pe țeavă, executat excepțional cu pop peste țeavă. Peti foarte motivat începe cu niște variații complicate: halfcab board to 50-50 to bs360 alley up out.

După sesiunea la straight rail, mutăm tabăra 5 metrii mai în spate la un spot serios: straight rail to gap to handrail la vreo 14 scări. Peti voia să dovedească de mult spot-ul ăstă, dar până în ziua cu pricina nu și-a găsit motivația necesară. În schimb, ziua de astăzi se dovedește a fi una diferită, deoarece echipa era pregătită de orice situație cu mult entuziasm de oferit. Peti adună energia echipei, care stă ascunsă de ploaie într-un topogan de copii și se apucă de treaba: 50-50 pe straight rail, gap peste vreo 10 scări și aterizează în bs boardslide pe handrail. După vreo câteva încercări bune și un snowboard rupt, trick-ul este aterizat. Scopul justifică paguba, așa că Peti pleacă acasă fericit și cu trick-ul în sac!

A două zi începe la fel ca și prima, leneș. După o vizită la atelier pentru tunningul corespunzător ce îl aplică oricărei plăci noi, Peti adună toți “pro-riderii” care și-au făcut încălzirea la straight railul din skatepark. Distracția se mută la handrailul de lângă skatepark. O țeavă în jos la 12 scări unde băieții au început să toarne trick-uri. Victor ne arată un bs board ca la carte, Zili se laudă cu un 50-50 indy grab prins corespunzător pe după genunchi, iar Peti închide sesiunea cu un  50-50 pe parapetul din parcare transfer to bs 50-50 pe handrail.

Simțind echipa motivată Peti le arată peste drum o structură de lemn care funcționează perfect ca un polejam.  Zis și făcut: s-a montat bungee-ul, s-a tras de el și băieții s-au apucat să toarne trick-uri. Primul a fost Zili cu un mare fs 360 melon grab, apoi Victor cu un polejam de încălzire. După câteva discuții intense cu campionul, l-am convins să încerce un bs 540 rodeo. Se tot plângea Victor că nu știe trick-ul asta, dar după 2-3 încercări deja îl ateriza. Nu a avut nevoie de prea multe încercări până a pus trick-ul jos ca la carte.

După 2 zile de oraș, se simțea nevoia pentru o schimbare. Așa că playground-ul pentru ziua 3 a fost vestita pârtie de la Izvoare aka Sunshine Valley.  După vreo 2 ore de deszăpezit elemente, aveam în față noastră un mini snowpark pus la punct de maestrul shaper Peti împreună cu Ginger, Raul și echipa de shaperi baimareni. Toată lumea a început să se dea îndeaproape supravegheați de coach Peti. Sesiunea a continuat până pe seară, tot mai mulți oameni alăturându-ni-se pe parcursul zilei.

Ziua 4 a început cu un scouting prin ruinele unei fabrici abandonate din Baia Mare. Negăsind ceva notabil și la insistențele lui Zili am decis să ieșim din oraș și să vedem ce au de oferit coclaurile din jur. Undeva la ieșirea din Baie Sprie pe partea dreaptă, Zili ocheste un wallride pe lângă o cale ferată. După 3 zile în care mai mult a dormit decât s-a dat în sfârșit Zili părea că și-a reîncărcat bateriile. Sau poate devină a fost spot-ul, fiind primul wallride adevărat pentru toți cei prezenți. Cert e că pentru mai mult de 3 ore băieții s-au dat non stop motivându-se unul pe altul să ajungă cât mai sus și cât mai stylish.

Mulțumim localnicilor Peti, Laura, Brian, Luci, Dragoș , Bedi, Paul și restul băimărenilor pentru voia bună, glume, party, saltele, sesiunea de minigolf și că existați. Până data viitoare noapte bună de la Zili.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *