FreshFocus - workshop de fotografie sportivă

Cred că sunt mulți cei care ar dori să-și încerce mâna la fotografia sportivă sau care pur și simplu doresc să realizeze o anumită fotografie dar nu pot face acest lucru deoarece nu au acces la rideri. Pornind de la această idee în perioada 6-9 august alături de echipa FreshMeat și Velociped Mountain am organizat FreshFocus, un workshop de fotografie sportivă.

La invitația mea au răspuns prezent Andras Lazăr, Ioana Savin, Dani Mărginean, Nicoleta Zeca și Sony România. Și Dan Marcu, photoshop master și rider cu cameră de buzunar, pentru a putea surprinde acele momente unice la care noi nu aveam acces.

Zilele de Joi și Vineri am stat în jurul traseului de Flow și DownHill de la Arena Platoș. Am făcut echipă faină cu riderii de la Velociped Mountain și am tras mult, foarte mult, cam de la 11 până în jur de ora 17. Toată echipa, fotografi și rideri, a intrat într-un flow creativ și nu a fost nevoie de pauze. Am vorbit și experimentat cu compoziția, tehnici de încadrare, redarea dinamismului, panning, ducth angle, cum să supraviețuiești unui shooting, safety first, echipament foto și cam tot ce ne-a trecut prin cap legat de fotografia sportivă și aventură.

Cum era de așteptat grupul s-a unit natural în primele 2 zile. Așa că Vineri după masa am lansat și prima provocare. O sesiune foto de noapte cu flash-uri la wallride-ul de pe traseul de DownHill. După o discuție despre fotografia ce vrem sa o realizăm, fiecare și-a înțeles rolul și și-a luat job-ul în serios. Așezat flash-uri, luminat traseul, manevrat fumigene. După câteva teste am început să tragem. Din păcate sesiunea s-a termiat un pic cam repede din cauza ploii care s-a pornit. Mulțumesc Ilie și Buzu că ne-ați suportat și ați împins la biciclete ca niște eroi. Andras a luat poza spot-ului și bucuros ne-a invitat să încheiem seara la un pahar de cuba libre.

Personal, sesiunea ce o așteptam cel mai mult a fost sesiunea de skate. E un vibe foarte fain ce se creează în timpul unei sesiuni de skate. Riderii și fotografii se pompează unii pe alții. Se repetă trick-uri la nesfârșit până când astrele se aliniază și se creează THE PICTURE. S-a tras cu și fără flash-uri, long exposures, cu fisheye, cu prime-uri, întinși pe jos sau din bălăriile de pe margine, era clar că oamenii au intrat iar în flow-ul creativ. Big up boys: George B., Scotch, Roshcatu, Oana A. și Palade pentru sesiunea de skate. Respect George B. pentru încăpățânarea și efortul pe care îl depui atunci când vezi potențialul unei poze. Pentru mine e clar, s-a meritat maxim să tragem de la 10 la 12 noaptea, fotografiile sunt dovada.

Duminică, ultima zi de workshop, a fost rezervată unei sesiuni de portret. Locația aleasă a fost pădurea din spatele telescaunului. Am fost surprins să văd că după 3 zile de full power tot mai există “creative juice”.

Mulțumesc Sony România pentru echipamentul de test (Sony a9, Sony a7III, 85mm f1.4, 17-35 mm f4, 70-200 mm f4, 100-40mm f4) și încrederea acordată.

Mersi tuturor prezenți, a fost fain, clar mai facem!

Dacă ești interesat de fotografia sportivă și ai vrea să fii invitat la următorul workshop completează formularul  și noi te vom ține la curent – https://www.fresh-meat.ro/photo-camp/#inscrieri

Destulă poveste, să lăsăm pozele fiecărui participant să vorbescă.

Ioana Savin 

Oricând gata de acțiune.

Dani Mărginean

Cel mai răbdător fotograf.

Andras Lazăr

Cea mai bună fotografie cu lumină artificială.

Nicoleta Zeca

Cel mai bun începător și unicul începător, cea mai bună poză panning.

 

Dan Marcu

Photoshop buoy.

 

Adrian Crapciu

Adică eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *